BLOG

Dôvody, prečo je dobré mať doma krb alebo krbové kachle

31. júla 2018

Krb je prínosom pre každú domácnosť z mnohých dobrých dôvodov. Samozrejme, že krb a komín pridávajú do domu teplo a peňažnú hodnotu. Architektúra krbu a krbových kachlí vytvára úžasné miesto v interiérovom dizajne.

Čítať viac

Pec, krb či pec. Aký zdroj tepla je najvhodnejší?

31. júla 2018

Základom harmonického domova je príjemná atmosféra, ktorú vykúzlia krby, krbové kachle, ba dokonca aj pec. Jedná sa však nielen o pýchu interiéru, ale aj o zdroj tepla. V zimnom období nemusíte používať plynové či elektrické radiátory, pretože celú nehnuteľnosť dokáže vyhriať aj správne zvolený krb.

Čítať viac

Čaká vás obstavba krbu? Tak jedine kalcium-silikátová doska od SILCA!

31. júla 2018

Staviate krb? Dobrý výsledok nezávisí len na výbere krbovej vložky, ale aj na voľbe vhodnej obstavby krbu. Kalcium-silikátové dosky sú veľkoformátové dosky, ktoré súčasne plnia izolačnú funkciu obstavby. Výhodou je ich pevnosť, ktorá je vhodná aj na vytvorenie samonosnej konštrukcie bez nutnosti ďalších nosných prvkov.

Čítať viac

Krbové kachle a sporáky ako doplnok vášho interiéru

31. júla 2018

Poďte aj vy zažiť doma pocit škandinávskeho šťastia. Hygge hýbe svetom. Nie je to nič iné, než domáca pohoda, kedy si zakúrite v kachliach, zabalíte se do deky a sadnete si k nim s teplým čajom a dobrou knižkou.

Čítať viac

Krbové kachle sú originálne a moderné

31. júla 2018

Krbové kachle sú originálny výrobok s moderným dizajnom, ktorý vynikne v každom interiéry. Už dávno neplatí, že patria iba na chalupy. Takmer si neviem predstaviť novostavbu, v ktorej by sa neuvažovalo s umiestnením krbových kachlí. Nie že by sa počítalo s tým, že budú hlavným zdrojom tepla.

Čítať viac

Plánujete stavbu krbu či kachlí? Nechajte si poradiť od odborníkov

31. júla 2018

Plamene tancujúce za sklom krbových dvierok vnesú do interiéru ojedinelú atmosféru. Ak premýšľate, aké riešenie sa hodí najviac do rodinného domu, zrejme sa budete rozhodovať medzi klasickým krbom a krbovými kachľami.

Čítať viac

Nie je krb ako krb. Čo všetko súčasný trh ponúka?

31. júla 2018

Premýšľate, že si zaobstaráte krbové kachle, prípadne otvorený krb? No netušíte, aký je medzi jednotlivými modelmi rozdiel? V prvom rade musíme podotknúť, že nie je krb ako krb. Hoci všetky varianty navodia v interiéri romantickú atmosféru, je nevyhnutné vyberať nielen podľa dizajnu, ale aj podľa ostatných parametrov.

Čítať viac

Chcete krb? Ako ho vybrať, ako v ňom správne kúriť a čo všetko treba vedieť?

20. júna 2018

Pri výbere krbu musíte mať v prvom rade jasno v tom, či vám bude krb slúžiť ako dekorácia alebo zdroj tepla. Dekoratívny krb, čiže biokrb, si môžete dovoliť aj v bytovke či paneláku, má minimálny výkon a oproti krbovým kachliam je lacnejší.

Čítať viac

Hľadáte krb pod komín ZOP?

20. júna 2018

Spoločnosť ZOP je jedným z najväčších importérov a distribútorov krbov, kachlí a materiálov potrebných ku stavbe krbov na Slovensku. Ideálne je podľa nášho názoru zaobstarať si krb aj komín, prípadne komínový systém ako celú zostavu – jednej značky a nie „skladačky“ (viacero značiek, viacerí výrobcovia).

Čítať viac

Potrebujem nový krb a k nemu komín – ako si správne vybrať?

20. júna 2018

Pri výbere nového krbu a komína máte množstvo možností – zoženiete najrôznejšie dizajny a štýly od vysoko výhrevných modelov až po dekoratívne s nízkou výhrevnosťou. Krb, v ktorom budete na udržiavanie ohňa spaľovať drevo je jediný druh krbu, ktorý si vyžaduje klasický komín ako ho všetci poznáme a dymovod.

Čítať viac

Partneri