BLOG

Kachľové pece sa stanú dominantou vašej miestnosti

18. mája 2018

Ak ste milovníkom nadčasových kúskov, ktoré nádherne doplnia váš interiér, jednoznačne porozmýšľajte nad kachľovou pecou, ktorá sa rázom stane dominantou vášho príbytku. Že neveríte? Verte tomu, že tento názor čoskoro zmeníte.

Čítať viac

Hlavné výhody peletových kachlí

18. mája 2018

Peletové kachle predstavujú kombináciu vysokej účinnosti a pohodlia. Výhodou je, že palivo sa dopĺňa automaticky, čiže ho nemusíte zakaždým prikladať. Čo to však znamená v praxi? Zhruba jeden krát za týždeň stačí, ak nasypete pelety do zásobníku a na displeji nastavíte režim na vykurovanie, čiže zvolíte,

Čítať viac

Ten správny krb pre váš nízkoenergetický dom

07. mája 2018

Nízkoenergetické domy sú postavené so zreteľom na kontrolu teploty a s ohľadom na životné prostredie. Ako sú na tom tieto domy pri kúrení drevom? Krb je útulný a dodáva domu atmosféru domova, ale čo sa týka efektivity, krby na tom nie sú príliš dobre. Dôvodom je to, že práve krbom a komínom z domu uniká veľmi veľa teplého vzduchu.

Čítať viac

Sporák pre vašu letnú kuchyňu

07. mája 2018

Letná kuchyňa je miestom, kde môžete pripravovať skvelé jedlo, vychutnávať si ho a zabávať sa. V lete sme radi vonku a v správne vybavenej letnej kuchyni si môžeme užívať varenie aj mimo domu. Začlenenie klasického kuchynského vybavenia do letnej kuchyne je skvelý spôsob ako ju spraviť funkčnou, užitočnou, všestrannou aj zábavnou.

Čítať viac

Pec, krb alebo sporák vykuruje celý dom

07. mája 2018

Časy, keď sa v domoch kúrilo otvoreným ohňom sú už dávno preč. Otvorený oheň síce miestnosť ohrial, ale prevažná väčšina tepla ušla hore komínom. Takéto kúrenie bolo veľmi neefektívne, pretože spaľovanie si vyžadovalo veľké množstvo vzduchu a krb ťahal studený vzduch zvonka, čím vznikal prievan a zvyšok domu bol studený.

Čítať viac

Komín pre nízkoenergetický dom – jednoznačne ZOP

07. mája 2018

Pojem nízkoenergetická budova alebo nízkoenergetický dom predstavuje typ stavby, ktorá svojím dizajnom, použitými technológiami a materiálmi spotrebuje v porovnaní s tradičným alebo priemerným moderným domom menej energie z akéhokoľvek zdroja.

Čítať viac

Stavba krbovej obostavby krbu pomocou stavebno-izolačných dosiek

07. mája 2018

S príchodom chladnejších dní trávime čoraz viac času vnútri, schúlení pri krbe. Preto je dôležité, aby bol krb, ako ústredný bod obývačky, vkusný, moderný a poskytujúci čo najviac tepla. Dôležitú úlohu pri týchto faktoroch zohrávajú použité materiály nachádzajúce sa v bezprostrednom okolí krbu.

Čítať viac

Krby a krbové kachle: Ako si správne vybrať?

23. apríla 2018

Ponuka krbov a krbových kachlí je dnes skutočne široká. Vedieť podľa akých kritérií ich kúpiť je jediný spôsob, ako sa vyhnúť sklamaniu či výčitkám svedomia. Mnohí kupujúci pri pohľade na krb či kachle opomenú množstvo dôležitých detailov a kúpia neefektívne vykurovacie zariadenie iba preto, že chceli rýchlo nákup ukončiť a rýchlo začať kúriť.

Čítať viac

Vyberme si správny komínový systém

17. apríla 2018

Rozhodujete sa pre stavbu komína? Hľadáte komín, ktorý by bol jednoduchý na montáž, no zároveň kvalitný a cenovo prijateľný? Na čo by ste nemali pri výbere zabudnúť? Ide predovšetkým o maximálnu funkčnosť, bezpečnosť i dlhú životnosť, keďže práve tieto faktory sú pri výbere komína kľúčové.

Čítať viac

Údržba komína je veľmi dôležitá

17. apríla 2018

Aj vy máte dilemu, či sa starať o komín alebo úplne postačí, ak sa jeden krát do roka príde naň pozrieť kominár? Po pravde, ideálne je, ak si na údržbu komínu nájdete čas aspoň dva krát ročne, keďže usadeniny môžu začať horieť, dokonca hrozí riziko otravy!

Čítať viac

Partneri