BLOG

Do letnej kuchyne potrebujete nielen sporák

20. júna 2018

Príprava jedál vonku na záhrade už nie je populárna iba v krajinách s teplou klímou po celý rok. Aj v našich končinách si radi pripravíme chutné jedlo v letnej kuchyni. Čo sa týka zariadenia letnej kuchyne, existuje veľa možností – na internete či v obchodoch nenájdete len grily, ale aj sporáky, krby, pizza pece, údiarne a kompletné vybavenie celej kuchyne.

Čítať viac

Komíny a komínové systémy ZOP, ktoré vydržia

20. júna 2018

Napriek tomu, že oheň bol srdcom domova po tisíce rokov, komíny sa používajú iba zopár storočí. Ľuďom už prestal stačiť otvor v streche, kadiaľ unikal dym. Potrebovali nejakým iným spôsobom odviesť dym von, ako len rovno hore. Aj preto sa ohnisko presunulo zo stredu miestnosti do rohu alebo ku niektorej zo stien.

Čítať viac

Komíny s najlepším pomerom ceny a kvality od výrobcu

20. júna 2018

Ak staviate alebo renovujete, určite chcete komín, ktorý vám bude spoľahlivo a dlho fungovať. Komín nielenže dodáva domu svoj charakter, ale je tiež nevyhnutný ak si chcete užívať výhody krbu, kachlí, pece, či kotla na tuhé palivo. Síce dokážete pripojiť zlé výhrevné teleso na dobrý komín, ale pripojiť dobré zariadenie na zlý komín nejde.

Čítať viac

Krbové kachle a sporáky – najväčší výber na Slovensku

20. júna 2018

Nové krbové kachle môžu byť cenovo efektívnejšou alternatívou k tradičnému elektrickému vykurovaniu či boileru. Sporák na tuhé palivo je svojou jednoduchosťou pri tepelnej úprave jedál a vykurovaní zároveň neprekonateľný.

Čítať viac

Krbové kachle – čo potrebujete vedieť pred ich inštaláciou?

20. júna 2018

Ak budete nové kachle napájať na existujúci komín, pred inštaláciou si dajte komín vyčistiť. Komín musí byť na kúrenie tuhým palivom vhodný (nemôžete na tento účel použiť komín, ktorý predtým slúžil na kúrenie plynom). Komínová vložka je pre kachle na tuhé palivo najvhodnejšia, kachle budú pracovať oveľa efektívnejšie a bezpečnejšie.

Čítať viac

Akumulačné keramické krbové kachle. Prečo akumulácia?

20. júna 2018

Keramické krbové kachle spájajú tradičný materiál – keramiku, moderné technológie a ručnú prácu dovedna. Akumulačné schopnosti umožňujú kachliam do seba absorbovať teplo, čím sa predlžuje hrejivý pôžitok z kúrenia tuhým palivom. Nabíjajú sa rýchlo, teplo uvoľňujú pomaly.

Čítať viac

Čo treba vedieť ak si chceme obstavať krb, krbovú vložku

20. júna 2018

bstavba krbu alebo krbovej vložky sa zhotovuje najčastejšie z izolačných materiálov, ktoré majú vysokú tepelnú odolnosť. Veď teploty vo vnútri krbu s uzatvárateľnou krbovou vložkou dosahujú teploty až 300˚C. Nevhodné a aj nebezpečné sú bežné materiály ako napríklad sadrokartóny (aj protipožiarne), rôzne stavebné tvarovky, pórobetóny a betóny, ak nie sú dodatočne zvnútra izolované.

Čítať viac

Čo potrebujem vedieť pred tým, než si zakúpim krbové kachle?

18. mája 2018

Príjemné letné počasie je ideálnym obdobím na modernizáciu vytápania, obzvlášť, ak už nefunguje zrovna tak, ako by malo. Ak premýšľate nad tým, aké krbové kachle by boli pre vás najideálnejšou voľbou, neváhajte a inšpirujte sa nasledujúcimi radami.

Čítať viac

Vyvarujte sa nesprávnemu výberu komína

18. mája 2018

Vedeli ste o tom, že zákazníci si najčastejšie „lámu“ hlavu nad tým, ako vybrať správny komín? Totiž, výber nie je vôbec taký jednoduchý, ako sa môže spočiatku zdať, a práve preto je dôležité vyvarovať sa chybám, ktoré by mohli zásadne skomplikovať inštaláciu komína ako takého.

Čítať viac

Aký komín realizovať pri stavbe krbu: nerezový alebo murovaný?

18. mája 2018

Nie je žiadnym tajomstvom, že práve komín je dôležitým technickým prvkom pri stavbe domu. Práve ten má na starosť vykurovanie celého objektu, no to nie je ani zďaleka všetko. Komín ako základný prvok domu musí doň architektonicky zapadať, aby v konečnom dôsledku vyzeral vzhľad budovy efektívne.

Čítať viac

Partneri