BLOG

Vložky z nehrdzavejúcej ocele a komínové systémy. Aké sú ich výhody?

03. septembra 2018

Milujete svoj komín a celkovo komínový systém. Samo o sebe ako inak by sa predsa dostal Mikuláš do vášho domu a dal vám to, po čom túžite?  A kto by vás zohrial počas tuhých zím? Tak ako je komín úžasnou vecou, môže byť aj nočnou morou.

Čítať viac

Oceľová alebo liatinová krbová vložka?

03. septembra 2018

Niektorí ľudia tvrdia, že liatina môže prasknúť a niektorí ľudia hovoria, že oceľ sa môže deformovať. Čomu uveríte je ale na vás, tak ako aj samotný výber. Ak porovnáte kvalitnú oceľ s kvalitným odliatkom je ich vykurovací výkon približne rovnaký. Oceľové vložky sú ale menej náročné na údržbu, zatiaľ čo liatina aj dobre vyzerá.

Čítať viac

Krbová vložka – ako vybrať tú najlepšiu?

03. septembra 2018

Možno sa vám to na prvý pohľad zdá ako obyčajná malichernosť, nie je tomu tak. Pri stavaní komínu je potrebné zohľadniť hneď niekoľko vecí a jendou z nich je aj komínová vložka. Prečo?

Čítať viac

Je pre mňa tuhé palivo to najlepšie?

03. septembra 2018

Zimné mesiace sa rýchlo približujú, a tak mnohí z nás siahajú po teple. Teda minimálne po niečom, čo nám teplo vyprodukuje. Možno ste si vybrali miestnosť a mali ste fakt skvelý nápad, možno ste dokonca vybrali priestor na krb, ale nie ste si istí, aký typ spotrebiča bude pre vás najlepší.

Čítať viac

Široký výber krbových kachlí jedine v ZOP plus

03. septembra 2018

Nadišiel ten čas, kedy ste si povedali a dosť, potrebuje to krb? Alebo minimálne vymeniť ten už postavený? Ten ktorý, je celý špinavý, zapácha a vôbec nevyzerá extra lákavo? Navyše ho zapaľujete stále s malou dušičkou, pretože si myslíte, že čo chvíľa vybuchne?

Čítať viac

Sporáky na tuhé palivo pre vašu kuchyňu

03. septembra 2018

Prehodnotili ste všetky možnosti palív a rozhodli ste sa pre to tuhé? Vyhovuje vám to takto najviac a chcete využívať palivo ekonomicky? No predsa si chcete ešte čo to o tom prečítať? Nech sa páči, jeden taký článok zameraný práve na to máme.

Čítať viac

Prečo dokúpiť akumuláciu k vašim krbových kachliam?

03. septembra 2018

Všetko je viac menej vybavené, máte predstavu v hlave, viete čo na čo funguje. Celý systém krbu máte v hlave, ste sčítaný, ale neviete si poradiť s akumuláciou? Kúpiť ju alebo nie? Je to dobrá voľba, alebo len ďalšie vyhodené peniaze?

Čítať viac

Ako kúriť v sporáku na tuhé palivo?

03. septembra 2018

Zaobstarali ste si sporák na tuhé palivo, ale neviete ešte ako ho používať? V živote ste sa s ním nestretli a neviete ani ako ho zapáliť? Krok po kroku vám ukážeme ako na to. Skôr ale ako vysvetlíte samotné vytváranie ohňa, je potrebné vám vysvetliť, že drevo, ktoré vyhorí sa zmení na popol, ktorý sa ukladá dole.

Čítať viac

Ako správne zakúriť a kúriť v krbe a kachliach

02. augusta 2018

Viete zakúriť a kúriť v krbe a v kachliach? Asi si vravíte: „No samozrejme, veď čo na tom je. Vezmem papier alebo triesky, zapálim, podpálim drevo a potom prikladám. Radšej čo najviac naraz, aby sa nemuselo prikladať príliš často…“ Pravdepodobne by to bola odpoveď 99 % z vás. Lenže ono je to trochu inak.

Čítať viac

Krbové kachle: Čo by ste mali vedieť pred ich inštaláciou?

31. júla 2018

V súčasnej dobe sa veľa majiteľov rodinných domov rozhoduje pre inštaláciu krbových kachlí, pretože drevo je stále považované za najlepší zdroj tepla. Ak teda túžite po ojedinelých krbových kachliach, ktoré vnesú do interiéru nevšedné kúzlo, ešte pred ich zakúpením by ste mali vedieť niekoľko nasledujúcich vecí.

Čítať viac

Partneri