Stavba krbovej obostavby krbu pomocou stavebno-izolačných dosiek

Stavba krbovej obostavby krbu pomocou stavebno-izolačných dosiek

S príchodom chladnejších dní trávime čoraz viac času vnútri, schúlení pri krbe. Preto je dôležité, aby bol krb, ako ústredný bod obývačky, vkusný, moderný a poskytujúci čo najviac tepla. Dôležitú úlohu pri týchto faktoroch zohrávajú použité materiály nachádzajúce sa v bezprostrednom okolí krbu.

S príchodom chladnejších dní trávime čoraz viac času vnútri, schúlení pri krbe. Preto je dôležité, aby bol krb, ako ústredný bod obývačky, vkusný, moderný a poskytujúci čo najviac tepla. Dôležitú úlohu pri týchto faktoroch zohrávajú použité materiály nachádzajúce sa v bezprostrednom okolí krbu. Na výber je viacero možností, my sa v tomto článku pozrieme bližšie na krbové obostavby zo stavebno-izolačných dosiek, vďaka ktorým bude váš krb bezpečný a esteticky pôsobivý zároveň.

KRBOVÁ OBOSTAVBA STAVEBNO-IZOLAČNÝMI DOSKAMI

Nehorľavé dosky, ktorými sa obstavajú krby, prinášajú vysokú úroveň izolácie. Majú vysokú hustotu a vynikajúcu odolnosť proti opotrebeniu a odolávajú aj veľmi vysokým teplotám. Napriek tomu, že sú veľmi pevné, jednoducho sa tvarujú a prispôsobujú vašim požiadavkám. Pri stavbe obostavby z týchto dosiek vám stačia bežné nástroje.

STAVEBNO-IZOLAČNÉ DOSKY SKAMOTEC

Proces obostavby krbu je vďaka stavebno-izolačným doskám Skamotec veľmi jednoduchá a určite ju zvládnete aj vy. Ak si na jeho inštaláciu netrúfate alebo na ňu jednoducho nemáte čas, ale chcete ťažiť z jej výhod, skúsená stavebná firma vám s touto úlohou rada pomôže. K  výhodám Skamotecu patria:

  • Jednoduchosť a rýchlosť inštalácie

Skamotec zjednodušuje proces obostavby krbu tým, že znižuje množstvo materiálu potrebného na tepelné odizolovanie. Môže sa ním obostavať krb alebo krbová vložka. Keďže je úplne teplu odolný a extrémne pevný, pri jeho použití už nebudete potrebovať žiadne iné materiály na spevnenie či prevenciu škôd spôsobených teplom. Skamotec sa upevňuje pomocou skrutiek a lepidla priamo na stenu a strop. Po upevnení sa obostavba omietne a namaľuje. Vďaka takto jednoduchej inštalácii sa skráti nielen čas potrebný na výstavbu, ale aj náklady spojené s obostavbou.

  • Nízka váha a samonosnosť

Skamotec je extrémne ľahký materiál, takže pri jeho inštalácii nemusíte zháňať žiadnych silných chlapov na pomoc. Avšak to, že je ľahučký neznamená, že nič nevydrží. Naopak, Skamotec je samonosný bez potreby spevňovania oceľovým či dreveným rámom na jeho zaistenie. Stačí ho len priskrutkovať alebo nalepiť na steny ako akýkoľvek iný sadrokartónový alebo drevený stavebný materiál.

  • Dokonalý izolant

Skamotec je extrémne tepelne odolný materiál. To znamená, že bráni prenikaniu a pôsobeniu tepla, ktoré by mohlo negatívne ovplyvniť steny okolo krbu – už žiadne praskliny ani poškodenia. Skamotec tiež predchádza vzniku farebných zmien maľovky či tapety na stene. Vďaka týmto izolačným vlastnostiam tvorí okolo krbu teplú vzduchovú komoru, ktorá sa dá využiť na vykurovanie celej miestnosti s krbom.

Partneri