Výhody kúrenia pevným palivom

Výhody kúrenia pevným palivom

Stále viac a viac ľudí sa zamýšľa nad tým, aký typ vykurovania v ich dome, resp. byte bude z ekonomického hľadiska najefektívnejší. Správna voľba by mala byť vykonaná vo fáze návrhu, kedy je možné vypočítať a porovnať všetky možnosti z hľadiska účinnosti, aj keď nie vždy je možné tento úkon vykonať sprvoti.

Výhodou je, že ak by ste sa už pri stavbe domu rozhodli, aký zdroj vykurovania budete používať, môžete ušetriť množstvo nákladov za energie, ktoré nás rok čo rok dokážu potrápiť. Akonáhle sa budete snažiť odpovedať si na otázku, ktoré kúrenie je pre vás ako rodinu najideálnejšie, nezabudnite sa poradiť s odborníkom, ktorý má v tomto smere bohaté skúsenosti, a teda vám bude vedieť s ohľadom na vaše individuálne požiadavky odpovedať a nájsť spoločné riešenie.

Lacné, efektívne i obľúbené vykurovanie pevným palivom

Kúrenie pevným palivom, kde môžeme zaradiť drevo i pelety, je stále najlacnejším a zároveň najobľúbenejším spôsobom vykurovania, ktorý aj v dnešnej dobe uprednostňuje mnoho slovenských domácností. Síce si tento zdroj vykurovania vyžaduje pravidelnú starostlivosť, ktorá môže zabrať určitý čas, treba zdôrazniť, že pevné palivo je cenovo dostupné a maximálne efektívne, čo oceníte najmä počas mínusových teplôt. Dokonca, drevo si môže človek zohnať aj svojpomocne, prípadne za menší poplatok, čo už rozhodne stojí za zváženie, no nie? Krbykachle môžu vďaka drevu navodiť tú pravú domácu atmosféru, ktorá je na nezaplatenie. Vysokú účinnosť zaisťujú predovšetkým dvojplášťové teplovzdušné typy kachieľ, ale aj krbové vložky s možnosťou rozvodu teplého vzduchu aj do ďalších miestností. Účinným riešením je okrem iného aj teplovodný krb s prechodom k akumulačnej nádrži. Tak čo poviete, akému zdroju vykurovania do vášho rodinného domu dáte prednosť práve vy?

Partneri