Krbové kachle na pevné palivo vyhrejú interiér bez ohľadu na dodávky elektriny a plynu

Krbové kachle na pevné palivo vyhrejú interiér bez ohľadu na dodávky elektriny a plynu

Praskajúci oheň v krbe má neopísateľné čaro. Jedinečným spôsobom dotvára útulnú atmosféru, najmä v chladnom zimnom počasí, ktoré je už mimochodom v nedohľadne. Nezáleží na tom, či bývate v dome alebo na chalupe, krbové kachle sú skvelým doplnkom, vďaka ktorému budete mať úsmev na tvári zakaždým, ako prídete z práce domov.

Praskajúci oheň v krbe má neopísateľné čaro. Jedinečným spôsobom dotvára útulnú atmosféru, najmä v chladnom zimnom počasí, ktoré je už mimochodom v nedohľadne.

Nezáleží na tom, či bývate v dome alebo na chalupe, krbové kachle sú skvelým doplnkom, vďaka ktorému budete mať úsmev na tvári zakaždým, ako prídete z práce domov. A vedeli ste vôbec o tom, že je možné vďaka nim ušetriť náklady za plyn či elektrinu?

Zohriate vody za pomoci kachlí

Krbové kachle umožňujú zaistiť vyššiu tepelnú pohodu v dome. Existujú také, ktoré majú výmenník, čo znamená, že sú napojené do teplovodného systému akým môže byť radiátor alebo bojler. Najčastejšie využívané materiály sú najmä oceľ, ale i liatina. Kachle sú napojené na komín, pričom spaliny, a teda všetok dym odchádzajú von z komína do ovzdušia. Výhodou je, ak aspoň raz ročne dáte komín skontrolovať špecialistom, ideálne pred začiatkom vykurovacej sezóny. Našťastie, stále máte dostatok času zohnať šikovného kominára, ktorý všetko potrebné skontroluje.

Zohrejte celú domácnosť!

Výber konkrétneho typu paliva závisí od typu spotrebiča, čiže pri výbere nezabudnite zvážiť tento fakt. Obecne sa dá vykurovať drevom, najlepšie dva roky odloženým, no nič nepokazíte ani vykurovaním za využitia brikiet. Pamätajte, že vlhkosť dreva by nemala byť viac ako 20% váhovej vlhkosti. V opačnom prípade sa nečudujte, ak krbové kachle nebudú vykurovať tak, ako ste pôvodne čakali. Výhodou je, že kachle na tuhé palivá dokážu vytvoriť nielen neodolateľnú atmosféru v celom dome, no dokonca vás nezradia ani pri varení, pečení či ohrievaní jedla. Dokonca, takýmto spôsobom je možné vykúriť aj okolité priestory, a zároveň ušetriť náklady za vykurovanie. Už je len na vás to, či dáte prednosť tradičným kachliam alebo naopak, siahnete po modernom prevedení, ktoré dodá vášmu interiéru neodolateľný šmrnc! Veď rodinný dom má byť miestom, kde sa radi vrátite za každých okolností, tak prečo si domácnosť nezútulniť, no nie?

Partneri