KRB JE SRDCE VÁŠHO DOMU

KRB JE SRDCE VÁŠHO DOMU

V dnešnej dobe je veľmi ťažké nájsť rodinný dom, ktorý by nemal vlastné vykurovanie. Hoci teplo domova dokážeme vyrobiť  rôznymi spôsobmi, práve krb je tým pravým srdcom každého domu. Večerné zohrievanie sa pri ohni neobľubujú len mladé zamilované páry, ale aj staršie generácie či deti.

Atmosféru rozohriateho krbu a dobrej spoločnosti naokolo nedokáže nič nahradiť, preto sa krby stávajú súčasťou takmer každej novej stavby.

Ak máte doma toto vlastné vykurovacie zariadenie, tak nám určite dáte za pravdu, že nejde len o užitočnú vec, ktorú potrebujeme k životu, ale aj o doplnok, ktorý vie robiť zázraky. Aj príchod domov z práce dokáže byť vďaka rozpálenému krbu nezabudnuteľný zážitok, na ktorý sa ľahko zvyká. Vlastné vykurovanie krbom má niekoľko výhod, pričom najdôležitejšou je nezávislosť od externých dodávateľov. Aj v prípade, že k nám prestane prúdiť plyn z iných krajín sa tak môžete cítiť bezpečne, pretože teplo domova vám nikto nezoberie. Stačí, aby ste mali k dispozícii dobrú zásobu dreva a ani tuhé mrazy vás neprekvapia.

To, kde v dome váš kozub umiestnite je len na vás, no najlepšie je mať ho v centrálnej časti domu, odkiaľ dokáže rovnomerne vykúriť celý objekt. Strategické umiestnenie vám zaručí, že v každej izbe budete mať približne rovnakú teplotu a nebudete musieť využívať centrálne vykurovanie. Na osadenie krbu je dobré myslieť ešte na začiatku, ako budete dom stavať, nakoľko mu viete prispôsobiť všetko potrebné, čo taký kozub potrebuje. Dôležitou a neoddeliteľnou súčasťou tohto špeciálneho zariadenia na udržiavanie ohňa je krbová vložka, ktorá je zároveň aj ekonomicky najnáročnejšou časťou. Zakúpiť si ju môžete nielen podľa ceny, ale aj v rôznych dizajnových prevedeniach podľa vášho vkusu. Pri výbere však treba sledovať aj funkcie vložky, ktoré sa odlišujú. Dôležitým kritériom pri nákupe zákazníkov bývajú aj možnosti presklenia a otváranie vložky pomocou dvierok. Niekto požaduje výsuvné dvierka do boku, iní zase dovrchu. To, aký krb si zaobstaráte je len na vás, no rozhodovať sa budete musieť aj medzi materiálom a tvarom kozubu vhodným do vášho priestoru.

Krb nie je jednoduchou záležitosťou a preto by ste si mali nechať poradiť od odborníkov, ktorí sa tejto oblasti venujú dlhé roky. Predídete tak nielen poškodeniu, ale aj nesprávnemu zaobchádzaniu a používaniu tohto vykurovacieho systému, ktorý nie je lacnou záležitosťou. Nenechávajte preto nič na náhodu a zaobstarajte si krb tak, aby ste sa z neho celá rodina len tešili. Vaša stavba dostane srdce, ktoré nedokážete nijakým iným spôsobom nahradiť.

Partneri