Krbové vložky – kompletný sortiment nájdete v ZOP plus

Krbové vložky – kompletný sortiment nájdete v ZOP plus

Rozmýšľate o kúpe krbovej vložky, no máte strach, že nevyberiete správne? Ešte pred samotnou kúpou je dôležité ujasniť si, čo od krbovej vložky očakávate. Mali by ste brať ohľad na veľkosť miestnosti, ktorá bude vykurovaná, pretože by sa mohlo stať, že nevhodná veľkosť krbovej vložky skomplikuje prístup a vy si nebudete môcť poriadne priložiť.

Rozmýšľate o kúpe krbovej vložky, no máte strach, že nevyberiete správne? Ešte pred samotnou kúpou je dôležité ujasniť si, čo od krbovej vložky očakávate. Mali by ste brať ohľad na veľkosť miestnosti, ktorá bude vykurovaná, pretože by sa mohlo stať, že nevhodná veľkosť krbovej vložky skomplikuje prístup a vy si nebudete môcť poriadne priložiť. Taktiež by ste mali myslieť na priemer komína, ktorý by mal byť rovnaký, prípadne ešte väčší, než odymenie na danej vložke. A samozrejme, najväčšiu rolu hrá to, či je krb hlavným zdrojom tepla, prípadne prídavný zdroj. Ak si tieto hlavné faktory ujasníte ešte pred tým, ako sa rozhodnete pre kúpu krbovej vložky, môžete ušetriť nielen peniaze, ale aj kopec nervov. No ako sa vyznať v ponuke dnešných krbových vložiek? Sú medzi nimi zásadné rozdiely?

Druhy krbových vložiek – v čom sa odlišujú?

Teplovzdušné krbové vložky sa používajú zväčša ako doplnkový zdroj tepla, pričom sú tiež významným dizajnovým prvkom nejednej domácnosti. Predstavujú najlacnejší spôsob vykurovania a ich účinnosť sa neustále zvyšuje pri relatívne nízkom spotrebe dreva. Dokonca, teplovzdušné krbové vložky sú zárukou ekologickej prevádzky a nízkych emisií škodlivých látok, čo je taktiež ďalším z dôvodov, prečo sú v súčasnosti žiadané.

Teplovodné krbové vložky je možné použiť ako hlavný zdroj tepla, a to pre celý rodinný dom. Výkon teplovodnej vložky by mala stanoviť odborná firma, a to na základe tepelných strát domova, ale i plochy, ktorá bude vykurovaná. Totiž je zásadný rozdiel, či sú krby montované do pasívnych či starších domov po rekonštrukcií.

Koniec koncov, krbové vložky sú podobné kachliam, avšak sú obstavané a vytvárajú zaujímajú kombináciu medzi otvoreným klasickým krbom a krbovým kachliam. Kompletný sortiment v oblasti krbov, liatinových a oceľových kachlí a ostatných materiálov potrebných na stavbu krbov a pecí ponúka ZOP plus s.r.o. – moderná firma v oblasti vykurovania pevným palivom.

Partneri